Banan och rangen stängda för säsongen. Varmt välkommen tillbaka till vår planerade öppning till påsk 2018 (slutet på mars).

SKYRUPS GOLFKLUBB

Skyrups golfbana är en av Skånes vackraste golfbanor med ett rykte att ha regionens bästa greener. Banan är belägen intill Finjasjön där ett par av hålen spelas utmed sjön och ger en härlig utsikt och inramning. Övriga delen av banan böljar fram i park/skog karaktär och är en utmaning för alla typer av golfare, en risk/reward bana som lämpar sig väl för matchspel med mycket vattenhinder som är strategiskt placerade för den bättre spelaren. För den lite mer oerfarna så är det en behaglig runda man har framför sig med ruffar där man alltid hittar bollen och har god chans till ett bra resultat.

Ansvarig för banans status är vår Course Manager och Head Greenkeeper, Simeon Liljenberg och Peter Erhardt, som är några av Sveriges bästa greenkeepers. De är vår kvalitetsstämpel och säkerställer att vi alltid kommer att ha bästa möjliga golfbana med fokus på att få fram de bästa greenerna. Simeon är sedan hösten 2014 även anställd konsult av Svenska Fotbollsförbundet som ansvarig för gräskvalitén på vår nationalarena, Friends Arena.

VÄLKOMMEN

Status ombyggnation 2017/2018

Vår påbörjade renovering/nybygge av vår fina golfbana inleddes den 12 oktober 2017. Vi har hunnit en bit på vägen men har nu fått fördröjningar pga långvarig kraftig nederbörd som har gjort att vattennivåerna för tillfället är för höga för att kunna arbeta effektivt. Än så länge har vi hunnit gräva ut dammen på hål fyra och gjort klart stenpallisaden runt detta nya vattenhinder. En ny greenbunker till höger om green på hål 4 är färdiggrävd medan den nya greenbunkern bakom green på hål 4 fortfarande väntar på att bli fixad. Tre nya fairwaybunkrar på hål ett är klara. På hål två har vi lite kvar att fixa på den nya fairwaybunkern.
Nya tees är på gång på hål 2, hål 3, hål 7, hål 8, hål 10. Ny tee på hål 5 är planerad med det kommer förmodligen att skjutas på pga för högt vattenstånd.
Inga ytor har blivit torvade (utrullat gräs) än, men vi hoppas det kan ske inom kort.

Det som vi har hunnit göra ser väldigt spännande ut och vi ser verkligen fram emot att få presentera det färdiga resultatet till er nästa säsong!

Ha det gott så länge
Med vänlig hälsningar
Gänget i Skyrup

Banan är stängd för säsongen pga nybygge, renovering och underhåll. Rangen är för tillfället stängd pga väta. Puttinggreen stängd pga underhåll. Övningsområdet City Gross Arena är öppen men blöt.

-- | -- | --

-- | --