Kontakt
TIDSBOKNING: 0451-531 11
KANSLI: 0451-531 11
RESTAURANG: 0451-531 37
 
E-POST: info@skyrupsgk.se
ADRESS: Herrgårdsvägen 35, 282 95 Skyrup

Facebook

Hela banan och drivingrange öppnar fredag den 13/4. Vi kommer att ha en provisorisk green (hål 4) och en provisorisk tee (hål 5), i övrigt är hela banan öppen. Lokal regel om lägesförbättring på spelfältet råder tillsvidare.

SKYRUPS GOLFKLUBB

Skyrups golfbana är en av Skånes vackraste golfbanor med ett rykte att ha regionens bästa greener. Banan är belägen intill Finjasjön där ett par av hålen spelas utmed sjön och ger en härlig utsikt och inramning. Övriga delen av banan böljar fram i park/skog karaktär och är en utmaning för alla typer av golfare, en risk/reward bana som lämpar sig väl för matchspel med mycket vattenhinder som är strategiskt placerade för den bättre spelaren. För den lite mer oerfarna så är det en behaglig runda man har framför sig med ruffar där man alltid hittar bollen och har god chans till ett bra resultat.

Ansvarig för banans status är vår Course Manager och Head Greenkeeper, Simeon Liljenberg och Peter Erhardt, som är några av Sveriges bästa greenkeepers. De är vår kvalitetsstämpel och säkerställer att vi alltid kommer att ha bästa möjliga golfbana med fokus på att få fram de bästa greenerna. Simeon är sedan hösten 2014 även anställd konsult av Svenska Fotbollsförbundet som ansvarig för gräskvalitén på vår nationalarena, Friends Arena.

VÄLKOMMEN

Status ombyggnation 2017/2018

Vår påbörjade renovering/nybygge av vår fina golfbana inleddes den 12 oktober 2017. Vi har hunnit en bit på vägen men har nu fått fördröjningar pga långvarig kraftig nederbörd som har gjort att vattennivåerna för tillfället är för höga för att kunna arbeta effektivt. Än så länge har vi hunnit gräva ut dammen på hål fyra och gjort klart stenpallisaden runt detta nya vattenhinder. En ny greenbunker till höger om green på hål 4 är färdiggrävd medan den nya greenbunkern bakom green på hål 4 fortfarande väntar på att bli fixad. Tre nya fairwaybunkrar på hål ett är klara. På hål två har vi lite kvar att fixa på den nya fairwaybunkern. 
Nya tees är på gång på hål 2, hål 3, hål 7, hål 8, hål 10. Ny tee på hål 5 är planerad med det kommer förmodligen att skjutas på pga för högt vattenstånd.
Inga ytor har blivit torvade (utrullat gräs) än, men vi hoppas det kan ske inom kort.

Det som vi har hunnit göra ser väldigt spännande ut och vi ser verkligen fram emot att få presentera det färdiga resultatet till er nästa säsong!

Ha det gott så länge
Med vänlig hälsningar
Gänget i Skyrup

Bokningsläget

Banstatus:

Lördag och söndag 21-22 april använder vi ordinarie startordning igen och spelar hål 1 som första tee! Banan är öppen med ordinarie greener. Vi har provisorisk green på hål 4 och provisorisk tee på hål 5.


Klipphöjder:

12,0 | 15,0 | 4,0

tee | fairway | green


Stimp:

8,2 | 8,1

övningsgreen | hål 18


Min Golf

Logga in på Min Golf»

TIDSBOKNING: 0451-531 11
KANSLI: 0451-531 11
RESTAURANG: 0451-533 33
E-POST: info@skyrupsgk.se

ADRESS:
Herrgårdsvägen 35
282 95 Skyrup