Banan är just nu (9 sept) blöt efter att vi fått ytterligare stora regnmängder. Vi rekommenderar lägesförbättring

SKYRUPS GOLFKLUBB

Skyrups golfbana är en av Skånes vackraste golfbanor med ett rykte att ha regionens bästa greener. Banan är belägen intill Finjasjön där ett par av hålen spelas utmed sjön och ger en härlig utsikt och inramning. Övriga delen av banan böljar fram i park/skog karaktär och är en utmaning för alla typer av golfare, en risk/reward bana som lämpar sig väl för matchspel med mycket vattenhinder som är strategiskt placerade för den bättre spelaren. För den lite mer oerfarna så är det en behaglig runda man har framför sig med ruffar där man alltid hittar bollen och har god chans till ett bra resultat.

Ansvarig för banans status är vår Course Manager och Head Greenkeeper, Simeon Liljenberg och Peter Erhardt, som är några av Sveriges bästa greenkeepers. De är vår kvalitetsstämpel och säkerställer att vi alltid kommer att ha bästa möjliga golfbana med fokus på att få fram de bästa greenerna. Simeon är sedan hösten 2014 även anställd konsult av Svenska Fotbollsförbundet som ansvarig för gräskvalitén på vår nationalarena, Friends Arena.

VÄLKOMMEN

Status golfbanan 2017

Banan är fullt öppen och i fantastiskt skick. Våra nya damtees på hål 6 och hål 11 är också öppna och i fullt spel.

De nya fairwaybunkrarna och träden på hål 4 har givit detta hål en härlig karaktär och ytterligare en utmaning.

Nya sträckningen har blivit en succé och vi har förstått att vår förhoppning att spelet ska flyta bättre och att slingan skall kännas mer naturlig med mindre risk för "flaskhalsar" har infriats med råge.

Varmt välkomna ut till en riktigt härlig golfbana i klockrent skick.

Banan är öppen med riktigt fina greener. Fairways är blöta på några ställen och vi rekommenderar lägesförbättring. Golfbilar endast mot läkarintyg. Välkommen till vårt paradis Skyrup Golf & Hotell!

8,9 | 8,8