Hela banan och drivingrange är öppen. Ordinarie greener. Lägesförbättring med ett scorekort på finklippta delen av spelfältet. Onormala markförhållande Regel 25 – 1 Pga den långa torkan så är det onormala markförhållanden på stora områden på den finklippta delen av spelfältet. Då är skarvarna/torrsprickorna och torven däremellan att betrakta som mark under arbete. Om bollen ligger i eller vidrör en skarv/torrspricka eller torv eller påverkar området för spelarens stans, måste spelaren ta lättnad enligt Regel 25-1 på följande sätt. Bollens läge markeras innan den lyfts och lättnad får tas på närmsta punkt för lättnad ej närmre hål genom att droppa bollen. På en plats där bollen droppats och spelarens stans inte påverkas av det ornormala markförhållandet. Obs! ovanstående gäller inte för uppslagen torv efter ett golfslag.

SKYRUPS GOLFKLUBB

Skyrups golfbana är en av Skånes vackraste golfbanor med ett rykte att ha regionens bästa greener. Banan är belägen intill Finjasjön där ett par av hålen spelas utmed sjön och ger en härlig utsikt och inramning. Övriga delen av banan böljar fram i park/skog karaktär och är en utmaning för alla typer av golfare, en risk/reward bana som lämpar sig väl för matchspel med mycket vattenhinder som är strategiskt placerade för den bättre spelaren. För den lite mer oerfarna så är det en behaglig runda man har framför sig med ruffar där man alltid hittar bollen och har god chans till ett bra resultat.

Ansvarig för banans status är vår Course Manager, Simeon Liljenberg, som är vår kvalitetsstämpel och säkerställer att vi alltid kommer att ha bästa möjliga golfbana med fokus på att få fram de bästa greenerna. Simeon är sedan hösten 2014 även anställd konsult av Svenska Fotbollsförbundet som ansvarig för gräskvalitén på vår nationalarena, Friends Arena.

VÄLKOMMEN

Status ombyggnation 2017/2018

Etapp ett av vår masterplan är nu slutförd och vi ser fram emot att få öppna alla hålen för fullt och erbjuda er en förbättrad spelupplevelse. Det som nu har blivit gjort är följande:

Tre nya fairwaybunkrar på hål 1
En ny fairwaybunker på hål 2
Ny tee på hål 3
Lagt igen gammal fairwaybunker på hål 4
Nytt greenområde på hål 4 med två nya greenbunkrar och stenpallisad runt green för att rama in nya vattnet. Gamla greenbunkern igenlagd och ruffen på högersidan vattenhinder har blivit fairway istället.
Ny tee på hål 5
Igenlagd fairwaybunker på hål 5
Ny tee på hål 7
Ny tee på hål 8
Ny tee på hål 10
Utgrävt befintligt vattenhinder på hål 16.

Nu hoppas vi på varmt väder så det börjar växa ordentligt så vi kan börja fokusera på att få upp finishen på banan tills det är dags för etapp två i vår masterplan som innehåller fler nya tees för att färdigställa vårt treteesystem samt att addera lite nya bunkrar, lägga igen några gamla och göra om vattenhindret på hål sju att likna det vi nu gjort på hål fyra.

Varmt välkomna till en golfklubb som satsar på att förbättra din spelupplevelse!

Med vänlig hälsningar
Gänget i Skyrup

Greener, tees och greenområde mycket bra. Fairways torra med en del torrsprickor. Ett scorekorts lägesförbättring på finklippta delen pga detta.

10,1 | 10,0