CITY GROSS ARENA

Välkommen att spela på City Gross Arena som är en del av anläggningen på Skyrup Golf & Hotell. Arenan är ett övningsområde för golf som även innehåller en korthålsbana med fem hål. På denna korthålsbana har vi även satt upp en fotbollsgolf och frisbeegolf. Det går att välja en av sporterna, men kan med fördel kombineras för en trekamp där alla sporterna utövas under en och samma runda. Det kostar 100 kr/person att spela. Fotbollar, discar och klubbor finns att låna i receptionen utan extra kostnad. Öppettider i reception/shop för att komma åt utrustning, protokoll m.m är 8-17 varje dag. Utöver dessa öppettider har restaurangen oftast öppet till sent, och även de kan hjälpa till med uthyrning vid behov.

Footgolf

ATT KÄNNA TILL

- Man behöver inte ta med sig egen utrustning till banan såsom bollar, pennor, protokoll, m.m. Allt finns vid banan.
- Hålet är ca 55 cm i diameter och är markerad med röd flagga
- Vid borttappad boll tar vi en avgift på 500 kr

REGLER

- Bollen spelas från den plats den ligger
- Bollen ska ligga still vid tillslag
- Vill man inte spela bollen där den ligger är det tillåtet att flytta bollen 3 m i valfri riktning (dock ej framåt) mot ett slags plikt, 6 m mot två slags plikt, osv.
- Om bollen kommer i vattnet (bunker) på hål 1 ska bollen flyttas upp inom tre m från det ställe där bollen gick i mot ett slags plikt.
- Fastnar bollen i en buske eller träd får man skaka ner den och lägga den inom tre m från trädet mot ett slags plikt.
- Spelordningen avgörs av föregående håls resultat, där den med lägst resultat börjar
- Spelordningen efter utspark avgörs av vem som ligger längst från hålet, den spelare som är längst ifrån spelar alltid.

TIPS FÖR SKADEFRI RUNDA

- Långbyxor och oömma skor rekommenderas för folk med "julgransfot"
- Värm gärna upp innan med lite trixande och lek
- Ta i lagom mycket när ni sparkar, man tjänar oftast många sparkar på taktik och kontroll!
- Spel sker på egen risk.

OFFICIELLA TÄVLINGSREGLER HITTAR DU VIA DENNA LÄNK

Frisbeegolf

ATT KÄNNA TILL

- Man behöver inte ta med sig egen utrustning till banan såsom discar, pennor, protokoll, m.m. Allt finns vid banan.
- Hålet är en gul korg med kedjor och discen ska stanna i korgen för att vara hålad
- Vid borttappad disc tar vi en avgift på 100 kr

REGLER

- Kastordningen på första hålet lottas, därefter kastar den med lägst resultat på föregående hål ut först
- Första kastet (utkastet) på varje hål kastas från utkastplatsen (det är tillåtet att stig över utkastmarkeringen efter det att discen har släppts)
- Vid ytterligare kast placeras främre foten där discen stannade
- Den spelare vars disc ligger längst från korgen kastar alltid först
- Vid kast  närmare korgen än 10 m är det inte tillåtet att stiga över efter det att discen släppts
- Max antal kast är 6

Golf korthålsbana

ATT KÄNNA TILL

- Man behöver inte ta med sig egna golfklubbor till banan, dessa finns att låna på klubben. Bollar står man dock för själv och finns att köpa i shopen för 10 kr/st. Scorekort finns också i shopen.
- Hålet är markerad med en vit flagga

REGLER

- Här appliceras samma regler som i vanlig golf.
- Vid utslaget spelar den med lägst resultat på föregående hål ut först (på första hålet lottas det).
- På utslaget får bollen peggas upp, därefter spelas bollen som den ligger.
- Vid utslaget räknas det som slag när en spelare gör en ansats att försöka träffa bollen med en sving, om bollen råkar rubbas ur sitt läge innan dess är det bara att återplacera den utan att ett slag räknas.
- Det är alltid spelaren längst ifrån hål som står i tur att spela nästa slag.
- Om man råkar slå bort en boll skall en ny återplaceras på samma ställe och ett extra pliktslag tillföras (utöver det misslyckade slaget)
- Max antal slag på ett hål är 6

Banan är öppen med riktigt fina greener. Fairways är blöta på några ställen och vi rekommenderar lägesförbättring. Golfbilar endast mot läkarintyg. Välkommen till vårt paradis Skyrup Golf & Hotell!

8,9 | 8,8