Sammanfattning från Damernas välkomst/upptaktsmöte

Skyrups GK söndagen den 7 april 2019

När golfbanan hade öppnat och solen sken som bäst, samlades Skyrup GK:s damer för att gå igenom årets planerade golfaktiviteter.

Mötet startade med en superb fika med kladdkaka och kaffe. Stämningen blev hög ganska snart när ca 25 damer träffas.

Damkommittén presenterade sig och i samband med det visades också utvalda golfplagg från golfshoppen. Lina Eldh från damkommittén, som inte kunde närvara, hade förberett att vi kunde genomföra en liten mannekänguppvisning. Helene Thorslund berättade att Skyrups Golf & Hotell planerar för profilkläder och då bl.a. en ulltröja med logo på.

Efter en presentation av deltagarna på mötet så gick vi igenom i tur och ordning det som är årets aktiviteter för golfande damer i Skyrups GK.

Ingrid NortonToft presenterade den stora aktiviteten under hela säsongen, nämligen damgolfen, som detta år spelas på onsdagar igen. Nyheter inom detta är att vi startar lite senare under den mest ljusa tiden under sommaren. Allt för att så många som möjligt ska kunna delta. En ändring är också att vi tar bort tävlingsmomentet och använder startavgiften till ett lottpris för de som stannar kvar för samvaro efteråt.

Därefter presenterade undertecknad damdagen som genomförs den 19 maj med vår Pro, Henrik de Sousa. Denna dag genomförs som  en tränings- och speldag för damer för sjätte året i rad. Se program på annan plats på hemsida och anslagstavla. Inbjudan kommer.

Foursome med hcp – Seriespel från Skånes Golfförbund som vi ska delta i. Listan för att delta gick runt och många är intresserade att spela för Skyrup. Mycket trevlig.

En av årets nyheter är att vi startar 18-hålsspel varannan måndag och  varannan lördag från den 6:e maj för damer. Det finns två bokade tider på morgonen. Se särskilt anslag och hur anmälan och deltagande går till.

Cecilia Nordh presenterade årets matchspel som är planerat till den 21:e juli mot Skepparslöv i Skepparslöv. Efter hand kommer en anmälningslista upp på anslagstavlan.

Årets utflykt presenterade av Mie Nyman och Mia Pettersson. Det är till hemlig ort och detta år väljer vi samåkning framför buss för att minska totalkostnaden och kunna satsa på en ännu bättre golfbana.

Därefter fick alla veta dagen då vi har avslutningsfest – 11 september. Inbjudan kommer.

Cecilia Nordh slog ett slag för att spela Nationella damdagar på andra banor.

Som avslutning på mötet presenterade Fredrik Widmark hur status är på vår fina golfbana och hur planerna ser ut framöver.

Vid tangentbordet
Solveig Wennerholm
Samordnande för damkommittén

Share This