Välkommen till Damgolfen

Under 2020 spelar vi på onsdagar med första start kl 17:10.

Första gången (15 april) blir det poängbogey med start från hål 10. Damgolfansvarig finns på plats en halvtimme innan, tar emot avgiften och delar ut scorekort som var och en fyller i.  Om du blir sen till start, meddela gärna aktuell tävlingsledare eller någon kompis som skall spela, så väntar vi. Efter rundan samlas vi för lite fika och samvaro på Skyrup Golf & Hotell. Startavgift 30 kr, kaffe och kaka kan köpas efter spel för 20 kr. Det går även bra att beställa en matigare macka för 30 kr.

Väl mött!

CW: Camilla Welin

Information om damgolfen

Starttid: kl. 17.10 – 17.40
Startavgift: 30 kr. Kaffe och kaka kan köpas för 20 kr. Matigare macka kan beställas innan spel, kostar 30 kr.

• Ansvarig spelledare finns vid 1:ans eller 10:ans utslag 20 minuter före start. De flesta gånger sker starten från hål 1 men några på hål 10, se spelschemat.
  • Meddela spelansvarig om du blir sen till start så väntar vi på dig!
  • Scorekort och deltagarlista ifylls i samband med betalningen före start. (Deltagarlistan sätts upp på anslagstavlan cirka en gång per månad). Minst fem speltillfälle premieras vid avslutningsfesten.
  • Start bör ske i trebollar efter hand som vi kommer. I möjligaste mån så ska inte samma personer spela med varandra varje gång. Ev. lottas bollarna. Onsdagsansvarig har befogenhet att själv bedömma sammansättningen i bollarna. En bra mix av handicap och ibland spel med de som har handicap i samma nivå.
  • Vi samlas efter spelet och scorekorten lämnas in. Spelansvarig genomför lottdragning. Priserna består av ett tre-pack bollar och en kafffebiljett för närvarande spelare. Scorekorten lämnas sedan till vederbörande spelare.
  • Hcp-pgrundande rond. Spelare som har för avsikt att spela en hcp-grundande rond rekommenderas att meddela sin markör på första tee. Ronder som har ett resultat bättre än 18 poäng på nio hål rekommenderar damkommittén att man registrerar ronden i GIT och följer golfreglerna. Höjning rekommenderas också men är mer upp till varje spelare.

Information till onsdagsansvarig

Utförligare information för damgolfansvarig finns i lådan inne på klubben, nedan en liten lista med det viktigaste.

• Ansvarig kommer senast 20 min före första start.
  • Hämta scorekort, lottningspriser (3-pack bollar och kaffebiljett) och deltagarlistan.
  • Vid förhinder att ansvara för spelomgången så tar man själv kontakt med någon annan person för byte.
  • Start bör ske i trebollar.
  • Efter spel samlas scorecorten in för att lotta ut priserna samt att bokföra bästa resultatet för kvällen. Ringa in det i deltagarlistan och fyll i deltagarna för kvällen.
  • Startavgifterna samlas i ett kuvert märkt “Cecilia Nordh”. Notera datum, summa och signatur.

Golftips & trix

INNAN START

1. Ha en golfboll med identifieringsmärke på. Dessutom en golfhandske, greenlagare och peg i fickan
  2. Ställ helst golfvagnen nedanför tee.
  3. Visa hänsyn till övriga spelare genom att inte röra dig i onödan när någon annan spelare ska slå. Var tyst och väsnas i onödan när någon annan spelare ska slå.

PÅ TEE

1. Den som har lägst handicap, eller efter lottning fått honnören, slår ut först på 1:a tee.
  2. Stå ej bakom eller för nära den som ska slå ut.
  3. Var tyst och stilla när andra spelare ska slå.
  4. Försök ta ögonmärke på var bollen hamnade.

I BUNKERN

1. Kratta alltid bunkern efter ditt slag.
  2. Slå igenom slaget så att bolluslingen kommer ur bunkern. Tänk snygg slutposition  🙂

PÅ FAIRWAY – SPELFÄLTET

1. En provswing räcker nog (kanske).
  2. Håll ett snabbt speltempo – Försök att anamma “Ready Golf”, den som är färdig slår.
  3. Alla i bollen behöver inte leta samtidigt.
  4. Spela gärna en provisorisk boll om du är osäker på var din boll hamnade. Förutom att det är så gott som säkert att den är i ett pliktområde. Då gäller lättnad enligt regel 17 för pliktområde.
  5. Ropa FORE varje gång bollen riskerar att träffa någon.
  6. Släpp igenom snabbare bollar.
  7. Laga uppslagna torvor.

RÄKNA RESULTAT – SCORE PÅ GOLFRUNDAN

1. Om du är osäker på hur man räknar ut resultatet (slaggolf eller poängbogey) så finns det alltid någon som kan hjälpa till efter rundan.
  2. Räkna gärna dina slag fram till green innan du puttar.
  3. Räkna även slagen för den spelare som du är markör för.
  4. Skriv både din egen och markörens slag.
  5. Gå till nästa tee innan du skriver din score.

PÅ GREEN

1. Markera din boll med en bollmarkering bakom eller vid sidan om bollen. Förslag är att vara konsekvent och använder en plats alltid så det inte blir fel plats plötsligt.
  2. Reparera alla nedslagsmärken.
  3. Den som är närmast hål antingen passar flaggstången eller tar ur den om inte spelaren vill putta med flaggstången i hålet.
  4. Stå i skuggsidan av hålet vid passning av flaggstången.
  5. Gå helst inte i andras spellinje.
  6. Stå inte bakom den som ska putta.

282 95 Tyringe

Restaurang: 0451-531 11