Game on Ladies!

Skyrups Damer

Här finns information om damernas aktiviteter och verksamhet.

Senaste nytt för Damerna

Damgolfen

Välkommen till ett nytt år tillsammans med alla goa damer i Skyrup. Nytt för i år är att vi går tillbaka och kör damgolfen på onsdagar med första start kl 17:10.
Start den 15 april.

Aktiveteter och spel 2020

Under 2020 är inga aktiviteter hittills inplanerade för Skyrups damer. Mer information kommer om respektive aktivitet/event.

Foursome hcp

Efter att ha spelat tre omgångar så avslutade Skyrups GK damer med att vinna tävlingen på hemmaplan och blev också vinnare av hela Foursomeserien i Div 2!

Foursome

Skyrups GK:s damer deltar i seriespelet Foursome med hcp i Div. 2 via Skånes Golfförbund under golfsäsongen 2019.
Foursome är en tävlingsform där två parters tävlar tillsammans som en sida genom att växelvis spela en enda boll. Reglerna för denna spelform är i huvudsak densamma som i indviduellt spel, förutom kravet på att partners slår ut på vartannat hål och spelar hålet växelvis.

Antal deltagare är fyra spelare per speltillfälle. Två som har hcp 20.4 eller lägre och två som har över 20.4 i hcp.

Speltillfällen:

Ansvarig är Solveig Wennerholm

Damdag på Skyrups GK söndag 19 maj 2019

Nu börjar golfspelet för sjätte året i rad med en dag tillsammans med träning och golfspel för damer i Skyrups GK. Vi fortsätter att använda oss av Henrik de Sousa, vår Pro på Skyrups GK, som leder oss framåt i golfen. Vi vill att vi träffas, tränar och spelar golf så att vi känner framstegen med vår golf.

Målgrupp: Alla golfande damer som är medlemmar i Skyrups GK och med hcp från 54 till ensiffrigt.

Syfte: Primärt att ge alla damer i Skyrups GK möjlighet att träffas, komma igång med golfen och spel på banab med lite mer eftertanke. Dessutom att få som effekt att det är roligare att spela golf och Skyrups GK:s damer höjer standarden på sitt golfspel.

Kostnad: 350 kr/person som inkluderar fika. Damdagen sponsras delvis av damkommitténs budget.

Programupplägg

9:00 – Fika med kaffe/the.
9:15 – Vår Pro Henrik de Sousa introducerar dagens träning och tema.
9:30 – Träning på olika stationer.
12;00 – Golfregler 2019.
13:00 – Lunch som betalas av deltagaren själv.
13:50-14:30 – Golfspel på banan med tema från förmiddagen.
17:00 – Genomgång av dagens spel på banan med vår Pro med fika och premie till den/de som lyckats bäst.

Anmälan: På anmälningslista på kansliet, via tel: 0451-531 11 eller info@skyrupsgk.se
Antal deltagare: Max 28 – 30 deltagare, först till kvarn
Frågor: Kontakta Solveig Wennerholm 070-592 8012

Väl mött önskar Pro Henrik de Sousa och damkommittén

Damernas måndags – och lördagsgolf

Nytt för i år under perioden maj till augusti!
Varannan måndag (ojämn vecka) och varannan lördag (jämn vecka) träffas de damer som önskar att spela 18 hål slagspel enligt golfens regler 2019. Första speltilfället är måndagen den 6 maj och avslutas den 24 augusti, med totalt 13 speltifälle.

Syftet är att få fler golfande damer i Skyrup att utveckla sin golf och så småningom få fer att känna att golf är så kul att man kanske vill tävla mer.

Målet är att få en större procent av golfklubbens damer att bli mer aktiva med sin golf, t.ex. delta i tävlingar.

Startordning: Vi träffas 15 minuter före första starttid och lottar startordning. Till denna damgolf kan man ansluta när som helst under säsongen.

Golfspelet: Vi spelar hcp-grundande ronder vilket innebär hcp-justering både för sänkning och höjning enligt golfens regler. Scorekorten lämnas in till kansliet efter slutförd rond av den ansvarige för dagen.

Efter golfspelet: Träffas vi en stund i restaurangen för en gemensam samvaro med kanske fika eller lunch.

Måndagar

Två bokade tider kl 8:50 och 9:00.
Boka via kansli eller på anslagstavla.
Avboka senast lördag eftermiddag. Därefter tar kansliet bort starttiderna.

Tillfällen:

• 6 maj
  • 3 juni
  • 17 juni
  • 1 juli
  • 15 juli
  • 29 juli (Skyrupsveckan)
  • 12 augusti

Lördagar

Två bokade tider kl. 7:50 och 8:00.
Boka via kansliet eller anslagstavlan.
Avboka senast torsdagen kl. 12:00. Därefter tar kansliet bor starttiderna.

Tillfällen:

• 18 maj
  • 1 juni
  • 15 juni
  • 29 juni
  • 13 juli
  • 27 juli
  • 10 augusti (samma dag som damutflykten)
  • 24 augusti

Damkommittén